Tydzień I
Poniedziałek:
Zupa: Rosół z makaronem
Danie główne: Kotlet schabowy, puree ziemniaczane, surówka z kapusty kiszonej
Wtorek:
Zupa: Pomidorowa z ryżem
Danie główne: Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, buraczki na ciepło
Środa:
Zupa: Ogórkowa z ziemniakami
Danie główne: Filet z kurczaka w panierce, ziemniaki pieczone, mizeria
Czwartek:
Zupa: Botwinka
Danie główne: Zrazy wieprzowe, kopytka, sałatka z kiszonego ogórka
Piątek:
Zupa: Zaklepusy- krem ziemniaczany na maślance
Danie główne: Filet z ryby pieczony, ziemniaki z masłem i koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej
Tydzień II
Poniedziałek:
Zupa: Krem z buraków
Danie główne: Penne (makaron rurki) z kurczakiem i szpinakiem w sosie serowym
Wtorek:
Zupa: Zupa porowa
Danie główne: Pieczeń rzymska, ziemniaki tłuczone, surówka z selera
Środa:
Zupa: Kapuśniak
Danie główne: Udko faszerowane pieczarkami z pieca, kaszotto z warzywami z grilla
Czwartek:
Zupa: Żurek z białą kiełbasą
Danie główne: Placki ziemniaczane, gulasz węgierski
Piątek:
Zupa: Zupa jarzynowa
Danie główne: Ryba w sosie porowym , puree ziemniaczane, sałatka z buraków
Tydzień III
Poniedziałek:
Zupa: Zupa fasolowa
Danie główne: Kotlet mielony, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty
Wtorek:
Zupa: Szczawiowa z jajkiem
Danie główne: Gulasz z indyka, kasza jaglana, surówka z marchwi i jabłka
Środa:
Zupa: Zupa kalafiorowa
Danie główne: Pieczone skrzydełka, ziemniaki z pieca, sałatka z pomidorów
Czwartek:
Zupa: Chłodnik litewski
Danie główne: Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki puree, ogórek małosolny
Piątek:
Zupa: Krem z dyni
Danie główne: Kotlety ziemniaczane, sos grzybowy, surówka z czerwonej kapusty
Tydzień IV
Poniedziałek:
Zupa: Parzycha
Danie główne: Bitki wieprzowe w jasnym sosie, kopytka, marchewka zasmażana
Wtorek:
Zupa: Zupa szpinakowa
Danie główne: Pulpeciki w sosie koperkowym, puree ziemniaczane, szwedzka sałatka z ogórków
Środa:
Zupa: Grochówka
Danie główne: Kurczak curry, ryż basmati, bukiet warzyw gotowanych
Czwartek:
Zupa: Krupnik
Danie główne: Pieczeń wieprzowa, ziemniaki, buraczki
Piątek:
Zupa: Zupa pieczarkowa
Danie główne: Domowe paluszki rybne, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej